vmbo

vmbo

vmbo tl (nieuwe leerweg)
Vmbo tl duurt vier jaren. Met het diploma kun je naar alle vormen van het mbo (middelbaar beroepsonderwijs) en de vierde klas van het havo. De eerste twee jaren zijn algemeen. In het derde jaar wordt de lesstof van de vakken uitgebreid. Je kiest dan ook voor een profiel. Je leert zelf keuzes maken, dat vinden we heel belangrijk. 

vmbo kb en bb
Als je het liefst leert door praktisch bezig te zijn, dan passen de beroepsgerichte leerwegen (kb en bb) goed bij jou. Vmbo kb wordt afgesloten met een eindexamen en bereidt jou voor op niveau 3 en 4 van het mbo. Ook vmbo bb wordt met een (digitaal) centraal eindexamen afgerond en bereidt jou voor op het niveau 1 en 2 van het mbo. In de bovenbouw van basis en kader heb je veel praktijklessen en daarnaast een aantal theorie vakken. 

Ook het Dollard College werkt in de bovenbouw met beroepsgerichte profielen. Op de vestiging Woldendorp bieden wij in de bovenbouw (leerjaar 3 en 4) van basis en kader de profielen 'Zorg en Welzijn' en 'Dienstverlening en Producten' aan. Kies je voor een ander profiel, dan kan je die afmaken op vestiging Campus Winschoten van het Dollard College. 

Profiel 'Zorg en Welzijn'
Vind je het leuk om met mensen om te gaan en klaar te staan voor een ander? Kan je goed luisteren? Heb je geduld en doorzettingsvermogen? Dan is dit profiel misschien wel iets voor jou! Met je diploma vmbo Zorg en Welzijn kun je straks een opleiding volgen in de zorgsector, welzijnswerk, uiterlijke verzorging, horeca, facilitaire dienstverlening, toerisme, sport of laboratoriumtechniek.

Profiel 'Dienstverlening en Producten'
Met dit profiel kan je veel kanten op! Denk aan een vervolgopleiding in de horecasector, beveiliging en EHBO, design en techniek, multimedia, sport en bewegen, recreatie en het bedenken en organiseren van evenementen.