Terugkijken: Online open dag 2022

Terugkijken: Online open dag 2022

Op maandag 31 januari 2022 was de online open dag van de vestiging Woldendorp. 

Kijk gemakkelijk alle opnames terug:

Plenaire opening en afsluiting
Bekijk hier de opening en afsluiting van de online open dag! Deze twee onderdelen zijn aan elkaar geplakt in één video.

Live rondleiding door de school via YouTube
Via YouTube was een live rondleiding door de school te zien! Je maakt kennis met verschillende vakken, het gebouw, docenten en leerlingen!

Break-out sessie 1: Dalton
Tijdens deze break-out sessie vertellen we je over de 5 kernwaarden van Dalton. Hoe ziet het Daltononderwijs eruit? Hoe werkt het met doelgerichte studiewijzers? Is dit onderwijs voor alle leerlingen? Wat zijn Daltonuren? Wat voor keuzeopdrachten krijg je buiten het normale lesprogramma? En wat zijn Dalton Doe Dagen? Op al deze vragen én meer krijg jij een antwoord. 

Break-out sessie 2: Persoonlijke ontwikkeling en mentoraat
Naast leren bij ons op school, ga jij ook jezelf als mens ontwikkelen. We besteden dan ook veel aandacht aan jouw persoonlijke ontwikkeling, met o.a. persoonlijke begeleiding, mentoruren, driehoekgesprekken en loopbaanoriëntatie begeleiding. Ben je benieuwd hoe dit er precies uit ziet? Bekijk deze break-out sessie!

Break-out sessie 3: Leerklimaat, sfeer en cultuur
Wij vinden veiligheid en respect enorm belangrijk op deze school. Iedereen is verantwoordelijk voor een prettig en veilig leerklimaat. Daar dragen we allemaal aan bij. We besteden hier op school aandacht aan met bijvoorbeeld een anti-pest programma en de methode Waarderend leren. Onze docenten en leerlingen vertellen je hier alles over in deze break-out sessie. 

Break-out sessie 4: Ondersteuning, dyslexiebegeleiding en teken je gesprek
Tijdens jouw leerweg in het voorgezet onderwijs kan het heel goed zijn dat je extra ondersteuning nodig hebt. Wij bieden je goede begeleiding op veel vlakken en proberen te signaleren wanneer jij hulp kan gebruiken. Een mentor speelt hier bijvoorbeeld een grote rol in. Maar ook wanneer er problemen zijn, als je even niet lekker in je vel zit, waar kun je dan terecht. Hoe gaan wij hier dan mee om? Is er sprake van dyslexie, wat doen wij dan? Antwoord op al deze vragen vinden jullie in de break-out sessie ‘Ondersteuning’. 

Heb je nog vragen over de vestiging Woldendorp? Neem contact op met woldendorp@dollardcollege.nl