Introductie

Introductie

De eigenlijke introductie begint al met een kennismakingsavond voor de zomervakantie. Jij maakt dan al kennis met jouw nieuwe klasgenoten en mentor. Jouw ouders krijgen op deze avond veel practische informatie over de school.
In de eerste schoolweek beginnen we nog niet meteen met de lessen. Je begint met een kennismaking met je klasgenoten en de mentoren van je klas. Een opdracht die leerlingen altijd leuk vinden is het in groepjes interviewen van leerkrachten en ondersteunend personeel. Er moet aan de hand van een pasfoto het juiste personeellid worden gevonden. Dat wordt dus zoeken in de hele school. Dan leer je ook meteen de gebouwen kennen. Je krijgt ook een heleboel informatie om later goed voorbereid aan de lessen te beginnen, om te beginnen natuurlijk het lesrooster. Verder hebben wij in de introductieperiode ook nog allerlei activiteiten zoals een speurtocht door Woldendorp, een spelprogramma in de sporthal en een bosspel. De laatste 3 jaar zijn de de introductieweek geƫindigd met een gezellige barbeque waar ook de ouders voor worden uitgenodigd.

Natuurlijk leer je ook al iets over het daltononderwijs, hoe je de agenda moet invullen en welke spullen je voor alle vakken nodig hebt. En dan wordt het tijd om dat alles maar eens toe te passen tijdens een gewone lesdag.