Daltononderwijs

Daltononderwijs

Wij zijn een daltonschool

Kernwaarden het daltononderwijs zijn:

Op de locatie Woldendorp geven we nét een beetje extra mee als je je diploma haalt. We zijn namelijk een daltonschool en werken volgens de 5 kernwaarden die we hierboven genoemd hebben.

Bij ons op school leer je (nog beter) samenwerken, verantwoordelijkheid te nemen voor je werk en om te gaan met vrijheid en zelfstandigheid. Ook leren we je hoe je effectief met je tijd om kan gaan. Hierbij kan je denken aan plannen, overzicht houden en je houden aan deadlines. 

Het is belangrijk om tussendoor regelmatig te kijken naar hoe het gaat. Dit noem je reflectie. 

Door het werken met leerdoelen, weet je precies wat je moet kennen of kunnen. Door regelmatig te reflecteren kan je goed bekijken of je de leerdoelen bereikt hebt. Je mentor coacht, en helpt je waar het nodig is, zodat je het uiteindelijk ook echt goed zelf kan.  

Door het aanbieden van daltonuren valt er (bijna) iedere dag wel iets te kiezen. Extra hulp voor een vak waar je moeite mee hebt, extra uitdaging op het moment dat je iets heel gaaf vindt, of een activiteit waar je met je vrienden uit andere klassen aan mee kan doen.

Op het moment dat je je diploma mag ondertekenen, weet je dat je niet alleen veel weet van het vak, maar je ook op persoonlijk vlak veel bent gegroeid. Hoe tof is dat?