Groep 8

Groep 8

Hoi, leuk dat je hier een kijkje komt nemen. We vertellen je alvast wat over onze school.

Leren
Binnen het vmbo kun je kiezen uit verschillende leerwegen: tl/mavo, kaderberoeps en basisberoeps. Ook kun je kiezen voor het havo of het vwo. Wil je meer informatie over ons onderwijs? Leren doe je op verschillende manieren bij ons op school; je zit in de schoolbanken, maar bent ook veel met projecten bezig.

Veel nieuwe vrienden
Als je naar onze school gaat, hoor je aan het begin van het schooljaar wie jouw mentor is. Bij deze persoon kun je terecht met alle vragen. Het hele schooljaar lang, handig hè? Ook heeft de mentor tijdens het schooljaar contact met jouw ouders. Aan het begin van het schooljaar hebben wij een introductieperiode. Hartstikke leuk om je klasgenoten, andere leerlingen en de rest van de school goed te leren kennen!

SOM, its learning, etc huh?
Cijfers checken kun je in SOM, dit is een digitaal leerlingvolgsysteem. In its learning worden de studiewijzers, de toetsen en extra leermateriaal geplaatst. Its learning is een zogenaamde electronische leeromgeving waar je op school en thuis mee aan de slag kan.

Lekker wat anders!
Naast de lessen doen we heel veel andere dingen, waar je natuurlijk ook veel van leert. Je doet mee aan projecten of excursies. Maar we doen nog veel meer!
Wij hebben in klas 1 en 2 een werkweek. In klas 3 is er een stageperiode. Dan worden er geen schoolboeken gebruikt, maar leer je andere dingen op een andere manier.

Roken?
Dacht het niet! Het Dollard College vestiging Woldendorp is een rookvrije school. In en rond de school geldt een rookverbod. Wij doen gezond dus! En ook fijn voor de niet-rokers… We besteden veel aandacht aan ons niet-rokenbeleid op allerlei manieren. Goede actie!

Open dag
Misschien ben je al met je klas op bezoek geweest bij de meeloopdagen of tijdens de open dag. Dan heb je al vast een beetje kunnen rondkijken. Tijdens de open dag in januari staan alle deuren voor je open. Dan kun je samen met je ouders of broertjes/zusjes, de nieuwe school komen kijken.

Start schooljaar 2020-2021
Lees in dit document alles over de start van schooljaar 2020-2021.